SunnereBarn - Havregrøt på tur - SunnereBarn

Havregrøt på tur

Nedenfor kan du få en oversikt over hva du trenger til havregrøt på tur med detaljert beskrivelse på hvordan du forbereder maten og hvor mye du trenger for 10 barn totalt.

Ingredienser for 10 barn

  • 10.00 dl havregryn
  • 15.00 dl mager melk
  • 15.00 dl vann
  • 5.00 eple (revet)
  • 10.00 ts kanel

Slik gjør du

  • Rasp eplet på en raspe eller del opp eplene i mindre biter. Legg i boks og rør inn ca.1 dl vann med sitrondråper for å beholde farge på eplene.
  • Kok opp havregryn, vann og melk i 4-5 minutter. Tilsett vann/melk slik at den ikke er for tykk, den vil bli litt tykkere når den står i kjelen.
  • Tilsett litt salt mot slutten.
  • Pakk inn hele kjelen med lokk i tepper slik at den holder på varmen og ta med på tur.
  • Ved servering dryss over eplebitene, og kanel. Hvis du har andre ting tilgjengelig som frukt eller rosiner kan det også tilsettes.
  • Fordel havregrøten i skåler og la barna bidra til å servere de andre barna.

Bruk menyplanleggeren for å beregne hvor mye dere trenger for ulike barnegrupper.