Ingredienser for 10 barn
- 10.00 dl havregryn
- 15.00 dl mager melk
- 15.00 dl vann
- 5.00 eple (revet)
- 10.00 ts kanel
Slik gjør du
- Rasp eplet på en raspe eller del opp eplene i mindre biter. Legg i boks og rør inn ca.1 dl vann med sitrondråper for å beholde farge på eplene.
- Kok opp havregryn, vann og melk i 4-5 minutter. Tilsett vann/melk slik at den ikke er for tykk, den vil bli litt tykkere når den står i kjelen.
- Tilsett litt salt mot slutten.
- Pakk inn hele kjelen med lokk i tepper slik at den holder på varmen og ta med på tur.
- Ved servering dryss over eplebitene, og kanel. Hvis du har andre ting tilgjengelig som frukt eller rosiner kan det også tilsettes.
- Fordel havregrøten i skåler og la barna bidra til å servere de andre barna.
Bruk menyplanleggeren for å beregne hvor mye dere trenger for ulike barnegrupper.