SunnereBarn - Les om sunnerebarn - SunnereBarn

Om SunnereBarn

Nedenfor kan du lese om SunnereBarn og hva konseptet går ut på. Dersom du har noen spørsmål så kan du sende oss en mail her eller så kan du lese mer om medlemskap hos oss og hva det går ut på nedenfor.

Introduksjon

SunnereBarn bidrar til økt kunnskap og tilbyr opplæringsmateriell som letter og effektiviserer arbeidet med mat og måltid i henhold til rammeplanen for barnehage og SFO. Les vilkår for deltakere her. Deltakere har oppstart i januar eller august hvert år. Se årshjul for oppstart i januar og august her.

Din barnehage/SFO får tilgang på følgende ved å tegne abonnement på kompetansepakken SunnereBarn:

Måltidssjekken - evaluering av det faktiske mattilbudet

Som deltaker vil du få mulighet til å gjennomføre årlig Måltidssjekk. Sjekken evaluere egen praksis og gir retning til planlegging av nye initiativ og fokusområder, samt evaluere fremgang i arbeidet med mat og måltid.

Kurs

Som deltaker få du tilgang på e-læringsmoduler med tilhørende opplæringsmateriell. Nye moduler vil bli tilgjengelig etterhvert. Kursene er praksisnære og fokuserer på hvordan din barnehage/SFO for eksempel kan øke inntaket av frukt og grønt eller fisk eller konkret hvordan fremme kunnskap om mat og matglede hos barna. Vi tilbyr også regionale kurs for din barnehage/SFO*.

Opplæringsmateriell

  • Som abonnent får du tilgang på praktiske verktøy til bruk i hverdagen, inkludert handleliste og månedens aktivitet.
  • SunnereBarn handleliste viser utvalgte produkter med Nøkkelhull som er vanlige matvarer i barnehagen/SFO.
  • SunnereBarn Smarte mattips gir deg tips om matpakketips, riktig porsjonstips, smart turmat og hvordan ta vare på maten.
  • Månedens aktivitet viser hvordan du kan jobbe med mat og måltid samtidig med andre fagområder i rammeplanen som språk, motorikk og sosial læring.

Kunnskapsbase

Under kunnskap finner man kunnskap om relevante temaer som matgrupper, næringsstoffer og smaksutvikling hos barn. Her vil du også finne link til sentrale retningslinjer og annen litteratur.

* SunnereBarn kan utarbeide egne kurs for dere. Dette vil da ikke inngå i ordinær kompetansepakke. Vi tilrettelegger for kurs på oppsatte planleggingsdager i regionen.Ønsker du mer informasjon eller har spørsmål, send mail til info@sunnerebarn.no