Barn i Norge i dag spiser for lite fisk. Fisk og sjømat inneholder en rekke næringsstoffer som finnes i begrensede mengder i andre matvarer, blant annet marine omega-3 fettsyrer, vitamin D, vitamin B12, jod og selen.
Fisk og sjømat er en god kilde til protein av høy kvalitet. Gode vaner skapes tidlig, og det er derfor viktig at mattilbudet i barnehagen har fisk og sjømat ofte på menyen, både som pålegg og til varme lunsjserveringer.
Filmen under viser hvordan man enkelt kan inkludere fisk til brødmåltidet. Vil du lære mer kan du også lese om hvordan du lettere kan inkludere fisk på matpakken her.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn
SunnereBarn anbefaler å bruke produkter merket med nøkkelhullet. Her er et lite utvalg av nøkkelhullsprodukter i kategorien fisk og sjømat.
Så hva sier Helsemyndighetenes anbefalingene om hvilken type fisk barn bør spise?
Les mer om hvordan man kan få barn til å bli mer glad i fisk og sjømat her.