Magre kjøttprodukter og egg er en viktig kilde til proteiner og til en rekke næringsstoffer som for eksempel jern. Animalske proteiner inneholder alle de essensielle aminosyrene som en liten kropp trenger for optimal vekst og utvikling.
Proteinrike matvarer gir også god metthetsfølelse, og samtidig får barn i Norge i seg mer mettet fett og salt enn anbefalt. Kjøtt, smør, og olje og meieriprodukter er de største kildene til mettet fett både for barn og voksne. Det anbefales derfor å velge magre kjøttprodukter og å begrense inntaket av bearbeidet kjøtt tilsvarende to-tre middagsporsjoner i uken. Velg fortrinnsvis kylling- og kalkunprodukter. Per i dag gis det ikke noe konkret råd om hvor mange egg man kan eller bør spise i uken, men egg kan inngå som en del av et variert kosthold.
SunnereBarn anbefaler å bruke produkter merket med nøkkelhullet. Her er et lite utvalg av nøkkelhullsprodukter i kategorien kjøtt og egg.
Velg hvitt og magre kjøttprodukter og begrens mendgen rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt! Med hvitt kjøtt meners kjøtt fra kylling, kalkun og høns. Med rødt kjøtt menes kjøtt fra svin, storfe, sau og geit. Så hva sier Helsemyndighetenes anbefalingene om hvilken type kjøtt barn bør spise?