Det kan være vanskelig for voksne ansatte å vurdere hvor mye mat man skal kjøpe inn til de ulike måltidene. Forsøk å beregne, men dersom man får mye til overs så husk at det er enklere å ta vare på mat fra grytene enn fra tallerkenen. Og heller forsyne seg flere ganger.
Det er viktig at barn lærer seg å kjenne når de er mette og at deres grenser da respekteres av de voksne. Vi vet fra forskning at vi over de siste ti årene har blitt vant til å spise litt større porsjoner enn vi trenger.
Det kan være vanskelig for voksne ansatte å vurdere hvor mye mat man skal kjøpe inn til de ulike måltidene.
Tallerkenmodellen er derfor et godt hjelpemiddel for å sette opp et velbalansert måltid og får å sikre at barna får i seg viktige næringsstoffer. Grønnsaker er den delen av tallerken som godt kan bli større, både i brødmåltidet og ved varm mat. Grønnsaker gir god metthetsfølelse og er samtidig fulle av vitaminer.